GOTS: Global Organic Textile Standard

gots bij JooltjeGlobal Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Het GOTS keurmerk wordt alleen verkregen wanneer kleding voor minimaal 70% uit biologische vezels bestaat.

Daarnaast staat het GOTS-keurmerk ook voor verantwoorde productie, zoals het gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën bij de bewerking van het textiel.

En natuurlijk geldt naast de maatschappelijk verantwoorde productie, distributie en verpakking ook dat de sociale criteria (minimumloon, minimumleeftijd bij arbeidsdeelname en verantwoordde werkomstandigheden) bij de katoenteelt en bij de verwerking van de stoffen nageleefd worden.

Bij Jooltje vindt u diverse merken, zoals Rose Pour les Garçons, Minga Berlin en Dyno met het GOTS keurmerk, waardoor u deze duurzame en mooie kinderkleding met een gerust hart online kunt bestellen.

 

 

Delen/Bookmark
Dit bericht is geplaatst in Jooltje. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>