Modal

beukenModal is stof die lijkt op zijde, maar net als katoen, gewoon gewassen kan worden, wat bij kinderkleding natuurlijk belangrijk is. Modal wordt gemaakt van beukenhout (vanzelfsprekend uit duurzaam beheerde bossen) en met een chemisch proces wordt houtpulp omgezet in vezels. Deze zijn sterk en toch zo zacht als zijde en absorberen vocht beter dan katoen dat doet.

Modal wordt gerekend tot de duurzame materialen, ondanks dat er veel energie en chemische stoffen gebruikt worden voor de productie. Het verwerken van de stof (bijvoorbeeld verven) kost echter weer minder energie en ook de duurzame productie van de beukenbomen is beter voor het milieu dan bij gewone katoen.

En wat kun je dan met die mooie Modal vezels? Nou, bijvoorbeeld mooie basis baby- en kinderkleding maken die zacht en duurzaam is en er nog hip uitziet ook. Zoals bij het merk Supernatural Kids, natuurlijk online te koop bij Jooltje (klik hier).

jooltje-supernatural-banner

 

Delen/Bookmark
Dit bericht is geplaatst in Assortiment, duurzaam, Wat u weten moet! met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>